Amit szeretnénk elvárni el egy férfitól, amikor épp menstruálunk

Minden férfi életében eljön az a pont, amikor összeköltözik a párjával és jobban megismeri szerelmének menstruációs hullámvölgyeit. Bár először ijesztőnek és kiábrándítónak tűnhetnek ezek az időszakok, idővel meg lehet tanulni kezelni ezeket az érzelmi kitöréseket. 

De mire vágyunk ilyenkor mi nők? Hogyan tud segíteni a párunk?

 

Megértés

Sokszor nem is vágyunk épp semmire, csak annyira, hogy a párunk megkérdezze, éppen mire van szükségünk. Ez az egy kérdés annyira jól tud esni, hogy utána máris szebbnek látjuk a világot, és érezzük, hogy így is szeret és elfogad minket a párunk.

 

Ölelés

A hormonális változások miatt gyakran bekövetkezhetnek indokolatlan sírások, amikor nem tudjuk megmagyarázni, hogy miért is sírunk. Ha a párunk ezt érzékeli, akkor kedveskedhet egy kis édességgel, a kedvenc ételeddel, egy szál virággal esetleg megnézhet veled egy romantikus filmet. Másnap sokkal jobban fogod érezni magad, ha kiadod magadból a sírást.

 

Megnyugtató szavak

Sajnos sokszor nem tehetjük meg, hogy a menstruáció alatt otthon maradunk, így hamarabb elszakadhat az a bizonyos cérna, mint gondolnánk. Türelmetlenebbek és indulatosabbak vagyunk ebben a pár napban, az pedig hab a tortán, amikor eseményre kell mennünk és a kedvenc ruhánk nem áll jól rajtunk. Ilyenkor nem tanácsos vitába szállni, ugyanis óriási veszekedések kerekedhetnek ezeken a napokon. Valamint próbálj meg olyan ruhát hordani mensi alatt, amely nem passzentos a hasadon, így nem fog látszódni, ha az átlagnál kicsit nagyobb a pocid.

 

Farkaséhség csillapítása

Főleg menstruáció előtt, de mensi alatt is előfordulhat csillapíthatatlan farkaséhség. Ekkor nem arra a kérdésre van szükségünk, hogy:„ dehát te diétázol, nem?!” Hanem finom falatokra, amelyek megnyugvást okozhatnak nekünk.

 

Azonnali segítség

Sajnos néha előfordulhat, hogy megfeledkezünk a piros betűs napokról vagy nincs nálunk elegendő betét vagy tampon. Ekkor pedig bekövetkezhet minden nő rémálma: az átázás. Még télen csak-csak el lehet rejteni ideig-óráig, azonban nyáron szinte lehetetlen. Ilyenkor a párod lehet a legnagyobb segítséged, aki azonnal kocsiba pattan és megmenti az ő hercegnőjét a kínos pillanatok elől.

 

Bár még mindig rengeteg férfi tudomást sem szeretne venni a menstruációról, igyekezzünk megfelelően kommunikálni feléjük, hogy ez a pár nap igenis megpróbáltató tud lenni a számunkra és legyenek megértőek velünk a pirosbetűs napokon.

2020-06-30T12:49:29+00:00 2020. június 30.|Kategóriák: menstruáció|