Nemi élet a menstruáció alatt

Ha erről hallunk elborzadhatunk, megütközhetünk. Azoknak, akik családjában a mai napig tabunak számítanak, a szexualitással kapcsolatos témák ördöginek tűnhet még csak a gondolat is. Nemi élet a menstruáció alatt? Lehetetlen!

Élhetünk, lehet, szabad?

Nézzük először azokat a dolgokat, amik ha nem is mellette szólnak, teljesen elfogadhatónak tűnnek. Ami a legfontosabb semmilyen orvosi akadálya nincsen annak, hogy menstruáció alatt nemi életet éljünk. Vannak nők, akik a menstruáció nehéz napjai alatt egyáltalán nem kívánják a szexet, nem is gondolnak arra, hogy ebben a „gusztustalan” állapotban párjukkal együtt legyenek.

Mégis van nemi élet a menstruáció alatt?

Ha mégis kacérkodtak már ezzel a gondolattal jó, ha tudják, hogy a vérzést kissé csillapíthatjuk, ha az együttlét előtt rövid ideig egy tiszta tamponnal felitatjuk a vért. De vannak, akik ennek épp az ellenkezőjét élik meg és szexuális igényük egyáltalán nem változik ezeken a napokon sem, és sokkal nagyobb örömöket élnek át ezekben a napokban. A régi hiedelmekkel ellentétben a nők nem tisztátlanok ebben az időszakban és nem bűnös dolog, ha ilyenkor is vágynak az együttlétre. Megfelelő, bizalommal partnerünk iránt természetesen, ha őt sem zavarja állapotunk, nyugodtan élhetjük nemi életünket a megszokottak szerint. Némi változtatással, a lepedő védelmében. Bármilyen furcsa a menstruáció alatti szex jótékony hatással van a PMS tüneteire is, enyhíti a hasi görcsöket. Az orgazmus alatt bekövetkező méhösszehúzódások, nyugtatólag hatnak az alhasra. Az endorfin felszabadulása természetes fájdalomcsillapító, enyhítheti az ilyenkor jelentkező fejfájást, hasi görcsöket, pozitívan hat feszült hangulatunkra is.

A menstruáció alatti együttlét jótékony hatását fokozhatjuk, ha kellemes fürdő közben vagyunk együtt párunkkal, a meleg víz még inkább oldja a hasi görcsöket, És az sem utolsó szempont, hogy a fürdőkádat is sokkal könnyebb kitisztítanunk, mint ágyunkat, ágyneműnket.

Na de nézzük, mire figyeljünk e különös együttlétek során.

Ne higgyük, hogy a menstruáció alatt nem eshetünk teherbe. Minimális az esély, de előfordulhat. Védekezzünk mindenképp! Fontos, hogy odafigyeljünk a higiéniára. Nagyobb az esélye, hogy valamilyen szexuálisan terjedő betegséget, fertőzést kaphatunk el, mint normál esetben. A kissé nyitott méhszáj miatt ilyenkor a baktériumok könnyedén feljutnak a kismedencébe is. A megváltozott hüvelyi ph- érték szintén kedvező a baktériumok szaporodásához. Nem csak ezeken a napokon, de a mindenkori szexuális együttlétek idején is legyünk körültekintőek a húgyúti fertőzések elkerülése végett is.

A nemi élet velejárója, a saját örömszerzés. Ha ezekben a napokban szexuális vágyunk megnövekedik, de mi vagy partnerünk vonakodik, az ilyenfajta érintkezéstől szerezzünk magunknak örömet. Saját magunk kényeztetésének jótékony hatása ilyenkor ugyan az, mint a szexuális együttlétek alkalmával. Bárhogy is alakul ezeken a napokon nemi életünk tegyük azt, ami számunkra a legjobb.

Láthatjuk, hogy létezik nemi élet a menstruáció alatt.

2020-06-28T09:03:31+00:00 2020. június 28.|Kategóriák: menstruáció|Címkék: |